bref

Cum văd patronii din turism suta de lei
Dragoş Anastasiu, patron Eurolines: Eu am și în Deltă, un loc izolat. Anul acesta am avut 30 de posturi neocupate din 130. Nu îi găsim. Pentru anumite chestiuni nu vor să muncească. Pe zona de zilieri au fost salarii de 100 de lei pe zi. Nu vin sau, dacă vin, stau o zi.

 Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat la sediul Guvernului,
împreună cu ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova,
Chiril Gaburici, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova
privind cooperarea în domeniul turismului.

Dezvoltarea relațiilor dintre România și Republica Moldova, prin încurajarea colaborării între industriile de profil din cele două state, este o prioritate a ministerului Turismului. Astfel, noul Acord prevede intensificarea cooperării în domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în cele două state “În acest moment, cooperarea între cele două guverne este mai intensă ca niciodată. Potențialul turistic al Moldovei și al României nu poate fi contestat de nimeni. Împărțim aceeași istorie și aceleași valori. De aceea, acest acord de colaborare s-a născut dintr-o credință că putem avea și un viitor comun. România este dispusă să depună toate eforturile pentru a sprijini Republica Moldova în a-și păstra traseul european, iar turismul este un domeniu care poate accelera parcurgerea acestui drum cu consecințe benefice și de o parte și de alta a Prutului”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

România și Moldova s-au angajat să încurajeze schimburile reciproce de date şi informaţii cu privire la legislaţia şi reglementările din domeniul turismului, de date statistice, precum şi schimbul de experienţă în domeniul turistic, a organizării şi dezvoltării activităţilor de turism.

TÂRGUL DE TURISM AL BUCUREŞTIULUI se va desfăşura 
în perioada 27-29 aprilie 2018 
la Sala Palatului . Astfel, cei dornici de o vacanţă 
la munte, la mare sau în Delta Dunarii, 
dar şi aceia care nu au optat încă 
pentru petrecerea concediului 
într-o destinatie turistică externa au ocazia să fie 
prezenţi la sfârşitul lunii în Capitală
pentru a beneficia de ultimele noutati in domeniul turistic.
Ofertanţii  vor fi : 
agenţii de turism, companii de asigurări, închirieri autocare, 
organizaţii şi asociatii care activeaza 
in domeniul turismului, hoteluri , restaurante si pensiuni si 
birouri regionale de promovare turistica.
Totodata, GUST DE ROMANIA aduce in fata publicului vizitator  
marci inregistrate  
de mancaruri si bauturi traditionale, autentice, de cosmetice 
si produse naturiste. 
Producatori autohtoni îşi vor prezenta mărfurile intr-o forma 
originala .Aveti ocazia  sa optati 
pentru vizionarea unor CASE DE VACANTA din lemn, în miniatura, 
reprezentând toate zonele etnografice. 
Toti participanti la Târg vor fi îmbracaţi în cotume populare 
traditionale, marcand, astfel, prin port şi prezentarea produselor, 
că evenimentele se desfasoara în anul centenar.

MAREA UNIRE A VINURILOR în anul Centenarului Marii Uniri, la cea de-a 15-a ediţie a Salonului VINVEST Timişoara 2018

300 de sortimente excepţionale de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate la a XV-a ediție a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018
În anul binecuvântat al Centenarului Marii Unirii, organizatorii VINVEST, CCIAT si ADAR vă dau întâlnire la Timişoara, la cel mai mare eveniment dedicat vinului și unul dintre cele mai vechi şi de tradiţie evenimente din România, Salonul Internațional de Vinuri – VINVEST ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 30 martie – 1 aprilie 2018 la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.
Nu există nicio îndoială că vinul și gastronomia se numără printre cei mai puternici piloni ai identității şi unităţii naționale.Tocmai de aceea, ca în fiecare an, militant tenace (şi) pentru aceste eterne idealuri româneşti, Salonul internaţional Vinvest 2018 este o veche şi totuşi constant nouă oportunitate de a (re) descoperi cele mai îmbietoare vinuri și distilate din România. Succesul acestui eveniment este bine stabilit, mai ales că, de pildă, în 2017 am numărat 2800 de vizitatori.
De la văile Moldovei sau Munteniei până la dealurile Olteniei ori la țărmurile Dobrogei, prin Valea Târnavelor, Crişana sau Banat, viticultura și toate regiunile sale vor fi bine reprezentate aici, la secular-europeana Timişoara devenită, timp de trei zile, o veritabilă capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice. Cu mărci mai noi sau consacrate, DOC-denumire de origine controlată sau nu, soiurile şi producătorii se înfrăţesc, se reunesc patriotic într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu o identitate bine definită, sub motto-ul evenimentului “Identitatea vinului românesc, ” în cadrul Salonului VINVEST Timişoara 2018. La rându-i, marea degustare de vinuri din 15 martie 2018, -un important preeveniment al Salonului- va marca începutul sărbătorii noastre: 100 de ani de vinuri ale României.
“Importanţa VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata piață internațională. Preconizăm şi anul acesta să aducem în salon crame care expun, în total, 300 de sortimente de vin. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, cei care dezvoltă logistica. Participanţii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018”, ne-a declarat ing. Lucia Pîrvu, director VINVEST.
Suntem siguri că şi inedita expozitie ad hoc cu 100 de sticle de vin (50 sticle din primele ediţii ale concursului, oferite de VINVEST) şi alte 50 sticle de vin susţinute de producători se vor bucura de aprecierile publicului.

După succesul de la București din noiembrie 2016, MARIZA promite publicului român un spectacol înflăcărat de aproximativ o oră jumătate, păstrând aceeași comunicare directă cu publicul.

“România ocupă un loc cu totul special în inima mea. Voi cânta doar pentru voi cele mai frumoase piese. Mulțumesc. Vă aștept!”

Acesta a fost mesajul celebrei artiste portugheze, ce va concerta, din nou, la Sala Palatului pe data de 17 februarie, ora 20.00!

Mariza (pronunția în limba portugheză), născută Marisa dos Reis Nunes (16 decembrie 1973, in Mozambic), este o cântăreață cunoscută în lumea întreaga . Fado este un gen muzical interpretativ și melodic cu origini în Lisabona   începutulului de secol 19, dar foarte probabil are origini mult mai timpurii.

Fado reprezintă o combinare a ritmurilor sclavilor africani și a muzicii tradiționale portugheze, cu accente inflexionare minore, caracterizat prin melodii melancolice și versuri tânguitoare, care se referă foarte frecvent la mare, la trecutul maritim glorios al lusitanilor și/sau la viața săracilor. Acest gen muzical este de obicei asociat cu cuvântul portughez “saudade”, care descrie “tânjirea după ceva” sau “dorința puternică de ceva” (acest “ceva” fiind, de cele mai multe ori, intraductibil în cuvinte, dar probabil foarte aproape de semnificația cuvântului românesc “dor”).

Mariza s-a născut din tată portughez și mamă jumatate africană. La vârsta de trei ani, familia sa s-a mutat în Portugalia Metropolitană și a fost crescută în cartierele istorice din Lisabona de Mouraria și Alfama. Încă din tinerețe, a început să cânte într-o mare varietate de stiluri muzicale, soul music și jazz. Tatăl ei a încurajat-o să adopte fado-ul; el a simțit că muzica tradițională i sar potrivi mai bine și va fi mai ușor acceptată în comunitatea portugheză. De atunci și până în prezent, Mariza a vândut peste 1.000.000 de înregistrări la nivel mondial.

În 1999, cea mai faimoasă și mai iubită interpretă de fado, Amália Rodrigues a murit. În memoria ei, fado și-a recăpătat o mare parte din popularitatea sa anterioară, iar Mariza a fost rugată să interpreteze piese muzicale în memoria Amaliei Rodrigues. Prietenii au îndemnat-o, ba chiar au  convins-o să înregistreze un album de muzică fado. A făcut-o, iar în 2001 Fado em Mima fost înregistrat. A vândut 100.000 de exemplare, a fost surprinsă, nu s-a așteptat la un astfel de succes (4.000 de exemplare ale unui disc Fado ar fi fost considerate de succes). După acest, succes, compania care a înregistrat albumul a făcut discul disponibil la nivel mondial, iar vânzările au depășit 140.000 de exemplare.

În 2002 Mariza este invitată să cânte imnul național portughez la Cupa Mondială de Fotbal. Al doilea album al lui Mariza, Fado Curvo, a fost lansat în 2003, ea fost considerată membră al mișcării New Fado, cu o voce care amintea de divasul tradițional al formei muzicale, cum ar fi Amalia Rodrigues. Interpretările ei privind standardele fado i-au adus recunoașterea internațională rapidă, ceea ce a dus la câștigarea premiul BBC Radio 3 pentru cel mai bun artist european în lumea muzicii.

Pentru Jocurile Olimpice de la Atena 2004 a cântat ” A thousand years ” în duet cu Sting. Când a fost lansat și albumul oficial al Jocurilor Olimpice de la Atena, Unity.

Al treilea album înregistrat în 2005, Transparente,  melodia cu același nume de pe acest album, este un omagiu adus bunicii ei africane. Au apărut și alte albume cum ar fi: Live in London (2005), Concerto em Lisboa (2006), Terra (2008), Fado Tradicional (2010) și Mundo (2015).

Mariza este, indubitabil, diva internațională a muzicii fado, de o sensibilitate aparte, iar mesajul muzical este excelent.

Cu alte cuvinte, nu pierdeți acest concert, încă mai sunt bilete (la categoria IV – 110 lei le găsiți la eventim.ro).

Cu fado,

Florin Albu

Florin Albu – doctortravel.ro

ReMarking21

 

Transilvania Train – Romania 2017    Unul dintre evenimentele turistice majore ale acestui an este fără îndoială aventura numită simplu și cinstit Trasilvania Train. Inițiatorii conceptului, Tinerii de la Globe 365 Travel Boutique și Free Spirit în parteneriat cu CFR, au dat o lecție de turism tuturor, în special acelora de la care ar fi trebuit să învețe cum se face turism. În loc să împuște francul pe Magheru de la clienții seduși de fotografiile colorate din vitrine, oamenii au trecut la treabă și au pus în mișcare o întreagă armată a ospitalității care a răspuns la comenzile lor. CFR și-au dat un test de seriozitate și au arătat că nu sunt mai prejos decât alte companii din țări cu renume. Timp de patru zile, s-a auzit invitația Poftiți în vagoane, au răsunat fanfarele în gări, au bătut clopotele bisericilor uitate de lume din micile sate săsești, s-a învârtit iar roata olarului, s-au deschis porțile cetăților, vinul românesc a curs încă de la plecare, s-au pregătit purcei la proțap, cele mai fițoase hoteluri din Transilvania au cazat 100 de norocoși răsfățați de Transilvania Train.

TTF2017-banner-690x96px-1.gifrgul de turism de la Brașov

 

baner 1 site TTO 2017Baner 2 HORECA2017

În data de 7 martie, Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, însoțit de Secretarul de Stat Cristina Tărteață, s-a întâlnit la Berlin cu Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului,Taleb Rifai și Directorul General pentru Europa al OMT, Isabel Garana. Principalele teme de discuție a înalților oficiali a fost poziționarea corectă a României pe harta turistică a lumii și direcțiile de promovare a țării noastre pe piețele internaționale.

Nou ministru la turism. Domnul Dobre, noul ministru al turismului este din…. ați ghicit, din Constanța. Sigur că a luat câteva măsuri fără de care nu se mai putea. A scos limita de comision pentru agențiile de turism la tichetele de vacanță. Ceea ce e foarte bine, căci vine vara și nu trebuie să-i ocolească banii pe prietenii domniei sale care au agenții de turism pe litoral.

Macedonia vs Macedonia Confuzia creată în jurul numelui Macedonia este dată de insistența Fostei Republici Socialiste Iugoslave a Macedoniei de a se numi Macedonia. Republica Krușevo s-a constituit acum 100 de ani, în timpul războaielor balcanice și a luat numele de Republica Vardar Banovina în timpul Regatului Unit al Iugoslaviei. În epoca Tito, comunistă, a primit numele de Republica Socialistă Iugoslavă a Macedoniei pentru a-i denumi pe slavii de sud care nu se considerau nici sârbi, nici bulgari, dar care trăiau într-un colț din Macedonia lui Alexandru Cel Mare. Stăpânirea efectivă a acestor teritorii de către macedonenii antici a durat foarte puțin. Alexandru cel Mare a cucerit aceste teritorii, iar imediat după moartea sa imperiul creat de el s-a destrămat. 800 de ani mai târziu, o ramură a slavilor de sud se stabilește aici. Teritoriul devine parte a Imperiului bulgar. Apoi a Imperiului Sârb și pe urmă este cucerit de otomani. Grecia revendică numele de Macedonia ca făcând parte din patrimoniul cultural național. Având drept de veto, Grecia a blocat accesul Republicii Macedoniei la NATO și promite că va face același lucru și în cazul unei eventuale aderări a Republicii la UE.

Un avion Blue Air a rămas la Malaga. 160 de persoane care au avut neșansa să ia bilet la zborul Malaga-București din 15 februarie 2017 au mai stat o zi pe coasta Spaniei. Cică avionul era zgâriat cu gheață pe fuselaj. Sensibil aparat de zbor. Alții zic de exemplu că Blue Air trebuia să achite niște facturi.

N-au mai apărut rușii. Zecile de mii de ruși promiși anul trecut de madam Martin și de Anca Nedea, secretară de stat la turism (fostă?) n-au mai catadicsit să apară. N-au răspuns avansurilor celor două doamne. Niște mojici.

Două târguri regionale se anunță în această primăvară fierbinte. Craiova 10-12 martie și Brașov 17-19 martie.

La nivel urban sunt aproape 360.000 de români care beau vin săptămânal. 8 din 10 români care fac asta sunt direct implicați în alegerea mărcii de vin. Se poate observa o tendință de a consuma mai degrabă vinuri seci sau demiseci, atât albe cat și roșii. 4 din 10  își produc singuri vinul pe care îl consumă, urmați de 3 din 10 care cumpăra sticle de vin din magazine. Cei mai mulți dintre ei sunt în București.

Pentru aceștia, dar nu numai, Salonul de vinuri Vintest pregătește anul acesta Biblioteca de Vinuri Autohtone. O inițiativă de a împrieteni consumatorii de vin cu soiurile autohtone de vinuri, de a le oferi posibilitatea să le deguste și să discute despre ele într-un cadru relaxat, alături de alți pasionați sau interesați de vin. Un număr de 20 de degustări susținute de oenologi sau somelieri vor fi oferite pe parcursul celor trei zile de salon tuturor persoanelor interesate să afle povestea din spatele soiurilor autohtone. „În urma acestor degustări, 600 de persoane vor fi mai bogate în cunoștințe, vor încerca să își acomodeze papilele gustative fiecărui soi și vor găsi totodată și răspunsul la întrebarea care vin este cel mai apropiat de gustul personal.”, declară Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

Pe langă aceste degustari inedite, la standurile producatorilor de vin vor putea fi degustate mai mult de 220 de vinuri. Nu numai papilele gustative vor fi solicitate la Salonul de Vinuri Vintest București. Arta, pictura, literatura vor fi si ele prezente și vor oferi o bucurie consumatorilor de frumos.

Alături de vinul producatorilor și degustarile tematice, în cadrul Salonului Vintest 2016 vor fi prezente și utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol. Cu ocazia aceasta consumatorii de vin se vor putea familiariza cu întreg procesul de fabricație al vinului pe care îl consumă si pot afla mai multe informații despre cum ar putea vizita crama preferată.

Salonul Vintest se desfăsoară în acest an la Sala de Marmură, în cadrul Casei Presei Libere din București, pe parcursul a trei zile: 28,29 și 30 octombrie. Printre cramele importante care vor participa se numară: Domeniile Sâmburești, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Rătesti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cricova, Călărași Divin, SCDVV Pietroasa.

Vintest susține eforturile campaniei „Iubesc vinul Românesc”, o campanie de informare și educare inițiată în 2014 de expertul degustator Lucia Pîrvu, Vinvest – salonul de vinuri din Timișoara – și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului. Cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului, echipa compusă din Lucia Pîrvu și Vinvest organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole de interes.

Pentru mai multe detalii despre Salonul de vinuri Vintest și campania Iubesc Vinul Românesc vă invităm să accesați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/vintest/.

 

 

Romanian Fashion Philosophy A|W 2016

Prima ediție Romanian Fashion Philosophy va avea loc în București, în perioada 12-14 Octombrie 2016. Gazda evenimentului va fi Palatul Bragadiru, situat în inima Capitalei.

Romanian Fashion Philosophy: o nouă filosofie despre modă, un concept avandgardist care dorește să reunească sub același acoperiș designerii de top ai momentului, branduri renumite din industria de modă și să dea ocazia celor mai talentați dintre absolvenții facultăților de design vestimentar să se afirme.

Peste 25 de designeri și branduri din țări precum Italia, Germania, Rusia sau Grecia își vor prezenta cele mai noi colecții. Dintre aceștia amintim: Cannella, Giovanni Fabiani, CM CREAZIONE, Institutul de Modă Salomeia Truță, Ioana Ciolacu, Di Vero, Lena Criveanu, Claudia Rawlings, Celebrity Skin, Alexandra Calafeteanu, Marie Ollie, Lui by Luisa, LYK, Evgheni Hudorojcov, Mineli/Prophetik.

Între cer şi pămînt. Lumea de vis a artei naive

Pentru orice privitor, avizat sau novice, lucrările artiştilor naivi ascund o vrajă, dezvăluind privitorului, pe rînd, mistere nebănuite ascunse în imagini ce par permanent noi, datorită detaliilor parcă în continuă schimbare. Aşa era şi copilăria noastră: mereu ni se părea că tot ce ne înconjoară e neatins, descoperind feţe noi sau sensuri noi fiecărui lucru ce ne înconjura şi pe care-l văzusem şi ieri şi în toate zilele trecute ale copilăriei. Dezvăluirea acestor detalii permanent noi şi interesante e dulce şi te împinge la cunoaştere. Cunoaşterea artei naive e însă facilă, căci trebuie doar să pătrunzi în paradis. În stilul lor particular, artiştii naivi şi-au creat propriul Rai. Un fel de Eden personalizat, unde artistul domină o lume mirifică de plante, animale şi oameni, fiind simultan creator şi păcătos ce a încălcat porunca de a mînca din pomul cunoaşterii. La unii, creaţiile au virat spre caricatural, reprezentînd metehnele satului sau comediile de situaţii întîlnite în viaţă, la alţii, concepţia de tip popular a artei naive se împleteşte cu ludicul sau cu ezotericul, iar alţii au rămas pur şi simplu naivi, zugrăvind cu o puritate dezarmantă tot ceea ce îi înconjoară. Rezultatul tuturor acestor „stiluri” este un luxuriant paradis de personaje, distribuite generos în imagini inspirate direct din realităţile pămînteşti, pe care firea curioasă a artiştilor naivi le înregistrează ca elemente constitutive ale Raiului lor personal. În arta naivă totul se petrece la hotarul dintre vis şi realitate. În Paradisul lor, în care domnesc anotimpuri veşnice, în care privitorul percepe parcă fizic armonii celeste şi parfumul suav al florilor şi poamelor, artiştii naivi aduc neliniştea percepţiilor lor năvalnice, presimţirea veşniciei care s-a născut la sat, ca să-l parafrazăm pe Lucian Blaga. Toate scenele zugrăvite de artiştii naivi reflectă o ţesătură subtilă între real şi imaginar, o… artă (dincolo de artă) a memoriei afective a copiilor din interiorul artiştilor, ale cărei conotaţii simbolice sînt utilizate intuitiv. Arta naivă pare focalizată pe descrierea adevărurilor simple ale vieţii rurale, pe idealizarea vieţii satului, redescoperită şi iubită cu intensităţi sporite de la o zi la alta. Sinceritatea şi prospeţimea exprimării artei naive, amestec de vis şi părelnicie într-un timp suspendat ce domină cu o forţă fantastică toate creaţiile naive, impresionează pe orice privitor şi îl face să se îndrăgostească de această artă. Arta naivă românească se concentrează într-o matrice formativă singulară, cu mici excepţii, ce generează farmecul inconfundabil al acestei arte frumoase. Alchimia din care se plămădeşte arta naivă românească se zămisleşte şi se regenerează continuu, privitorul redescoperind mereu ceva nou, fără a eluda definitiv complexitatea ideatică a acestei arte. Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea se vrea doar un modest omagiu închinat artiştilor naivi români, ştiuţi sau neştiuţi, care au contribuit la făurirea culturii noastre populare, dînd sens şi profunzime valorilor noastre perene.

Mircea Stroe preşedinte Asociaţia Artiştilor Naivi din România www.artistinaivi.ro

 

 

 Usturoi luat de mareea banilor. Imediat după Genius Travel, alți băieți deștepți au fugit cu banii. Ei sunt cunoscuți sub numele generic de Mareea. Pentru cunoscători, este vorba mai exact de Marius Usturoiu. Pentru super-cunoscători este cel care filma turiștii la masă și apoi comunica presei de câte ori își umplu farfuriile turiștii români la așa-zisul lui all inclusive de la Mamaia. Acuma e de negăsit, că l-ar umple turiștii cu de toate. Simpatica doamnă ministru cică a fost în control la Mareea și n-a găsit nimic în neregulă. Era culmea  să găsească.

 ANAT a devenit leagănul celor mai riscante agenții de turism din țară. Părerea mea e să nu intrați acolo unde este afișată sigla asociației. Această gașcă are pregătit de ceva vreme un proiect privind asigurarea turiștilor. Pe scurt, agenția de turism plătește o garanție de 50.000 de euro  după care poate să dea o țeapă numită insolvență fără să-i mai caute nimenea.

 De dragul banilor. În Turcia au loc evenimente neplăcute și foarte periculoase pentru integritatea oricărei persoane. Două lovituri de stat, una eșuată (înscenată), alta reușită, atentate în zonele turistice, inclusiv pe Aeroportul Attaturk, arestări, introducerea pedepsei capitale, suspendarea Convenției Drepturilor Omului și multe altele fac din Turcia un loc unde moartea unor civili e un fapt banal. Cu atât mai mult un străin este mai  vulnerabil, cu cât este limitat în cunoștințele de limbă sau obiceiuri. Plecarea cu familia într-un asemenea loc presupune riscuri uriașe, mai ales în cazul copiilor. Cu toate astea, patronii agențiilor de turism din România refuză să anuleze excursiile deja programate și vând în continuare vacanțe în Turcia. ANAT, organizația patronală a acestor agenții, a emis un comunicat prin care asigură pe toată lumea că nu e caz de forță majoră și că nu se impune restituirea sumelor achitate de turiști. Instituirea stării de urgență în Turcia e un lucru bun, zice ANAT, citând Ambasada Turciei la București. În goana după bani, Burcea, Pandel și Anastasiu sunt dispuși să mintă fără jenă. Numai că, aceste minciuni pot costa vieți omenești. Doamne Ferește, de așa ceva! Opriți charterele spre Turcia și vedeți-vă de restul destinațiilor.Toate țările sunt frumoase!

 La Oradea s-a deschis cel mai mare aquapark acoperit din România. Este situat lângă Complexul de cinci stele Double Tree by Hilton. Oradea e una dintre localitățile cele mai ofertante din întreaga țară

Primim la redacție:

Comunicat de presă

Autoritatea Națională pentru Turism, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului de Sănătate și Social, au implementat proiectul “Ecoturismul transfrontalier în regiunea Dunării” în perioada ianuarie – iunie 2016.

Autoritatea Națională pentru Turism organizează în data de 15 iunie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, o conferință de presă și o expoziție pentru promovarea proiectului ALECTOR – Collaborative Networks of Multilevel Actors to Advance Quality Standards for Heritage Tourism at Cross Border Level, derulat în cadrul Programului operațional comun “Bazinul Mării Negre 2007-2013”, în perioada ianuarie 2014- iunie 2016.

Liderul de proiect este compania Drama Development S.A. (D.D. S.A.) din Grecia/Regiunea Macedonia de Est și Tracia,  alături de care participă ca parteneri Guvernământul din Istanbul/Turcia, Uniunea Autorităților Locale Bulgare de la Marea Neagră/Bulgaria, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural/Republica Moldova, Organizația Civică din Donetsk “Alianța”/Ucraina, Muzeul Arheologic din Batumi/Georgia, Agenția de Dezvoltare a Zonei de Est a Mării Negre/Turcia, Universitatea Bahceseheir/METGEM Centrul de Dezvoltare pentru Calificare Profesională Tehnică/Turcia, iar ca parteneri strategici Universitatea Egeeană – Unitatea de Cercetare/Grecia, Institutul de Economie Națională/România, Rețeaua Ucraineană pentru Educarea Adulților și Dezvoltarea Inovației/Ucraina.

 Meidan Butnaru tace și face. Noua țintă este Oradea pe care o va pune pe lista destinațiilor israelienilor.

 Bătaie mare pe turiștii ruși. Corina Martin a mers separat în Rusia cu ajutorul fantomaticei Camere de Comerț Tracia și cu pliante la ea. Anca Nedea, ministresa, (cât o mai fi) n-avea pliante, dar era în calitate oficială. După care a început bălăcăreala. Citiți în ediția de print cele mai haioase declarații ale distinselor.

site Article1 RO 120x205mm

 

 

  La Mulți Ani! • În numărul din decembrie puteți citi: Botezatu ambasador “ca și proactivitate” • Ne umplem de like-uri. ANT va face parteneriate cu Facebook, Google și YouYube pentru promovarea României. • The Guardian: Bucureștii nu surprind prin stil, dar impresionază prin cosmopolitism. • WizzAir deschide o bază nouă, la Iași • Tradiții de Crăciun în jurul lumii • Stațiunile balneo au nevoie de investiții de peste un miliard de euro • Cel mai bun restaurant din lume este în Elveția

Layout 2  Gafă de proporții a fetei de la ANT. L-a propus pe Cătălin Botezatu ambasador al turismului românesc. Domnul în cauză stă mai mult prin lumea interlopă unde are alte activități, ușor nepotrivite pentru o astfel de reprezentare. Cică a scris și o carte (mă rog, nu a scris-o chiar el…) în care descrie anii petrecuți la închisoare. E bine și așa. Măcar a scris o carte. Probabil că doamna Nedea nu cunoaște pe nimeni care să fi scris o carte despre turism. Sigur că el e om de lume, de-al casei, de la Fashion TV, prieten bun cu madam Martin, cu Mazăre, cu nașul doamnei de la ANT etc.

  În timpul ăsta, bulgarii au făcut un clip de promovare cu Stallone, Banderas și Salma Hayek. “Bulgaria este locul în care să vii”, spune Sylvester Stallone, pe un ton imperativ, la finalul materialului. Filmulețul va fi difuzat prima dată la Los Angeles odată cu premiera lung-metrajulul Judecata, nominalizarea Bulgariei la Oscarul străin. Altă țară, alt gen de ambasadori.

 

  În numărul din decembrie al revistei puteți citi un text despre o promovare de succes a unei destinații eco din România: Mara Cosău Creasta Cocoșului.

  A apărut numărul din octombrie 2015 al revistei tour.ist

  “Îmi place să cred că sunt genul de femeie care arată mai bine dezbrăcată decât îmbrăcată și nu mă refer la faptul că mă îmbrac prost. Pentru mine lenjeria intimă e foarte importantă”. Cam atât ar fi de reținut de la noua șefă a Autorității de Turism. A ținut mai mult pasul cu tabloidele decât cu turismul. Anca Nedea este nevasta unui polițist din Constanța, cândva șef, evident la data căsătoriei, actualmente retrogradat. Ea este cunoscută mai mult pentru legăturile amoroase cu diverși oameni de afaceri, decât pentru calitățile manageriale. Ultima ei funcție: purtător de cuvânt la fantomatica Asociație Patronală Mamaia unde e șef Nae Bucovală, nașul de cununie al doamnei Pavel-Nedea. Ce mică e lumea!

Layout 1

  ANAT cârâie la proiectul noii Legi a Turismului. Este absolut civilizat să fie luate în seamă observațile Asociațiilor Patronale.

  Alba Carolina are minibus electric cu care poți face turul Cetății.

  Gala Vinului Românesc se ține la Green Gate în București, pe bd. Tudor Vladimirescu între 21 și 23 octombrie.

  Incoming Romania Travel Forum are loc pe 10 noiembrie la Hotel Caro. Raluca Repanovici este organizatoarea ediției cu numărul 3.

  Tot în noiembrie va fi Târg de vinuri la Brașov (6-8) și Târgul de Turism la Romexpo

 Urât gest făcut de Guvern. A blocat Podul Prieteniei de la Giurgiu exact în perioada concediilor. Bieții oameni au stat ore în șir la vamă pentru a ieși sau intra în țară. E vorba de sute de mii de români care au ales să petreacă vacanța în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Lucrările la carosabil sunt estimate să se încheie la 15 octombrie. Exact când era normal să înceapă. La Autostrada Soarelui în schimb, lucrările de reparații au fost amânate pentru toamnă tocmai pentru a nu îngreuna circulația spre litoral. În tot acest timp, MAE a transmis avertizări de călătorie dezinformând constant. Cea mai frumoasă avertizare a fost o … avertizare meteo pentru nordul Greciei unde cică urma să plouă.

 A început cuponiada în turism. Acordarea de tichete de vacanță poate fi făcută de angajator în limita a șase salarii de bază minime adică 6300 lei. Voucherele trebuie cheltuite doar în România. Ceea ce e bine pentru turismul românesc, dar nu e bine pentru cei care și-au văzut deja propria țară. Oricum, măsura se aplică din 2016.

 “99% dintre parlamentari nu înțeleg ce e impozitul forfetar. Ar trebui să facem un infotrip cu ei pe litoral.” Asta zice Mohamed Murad, proprietarul unuia dintre cele mai kitsch-oase hoteluri de pe litoral, Phoenicia Mamaia Resort, care este de fapt în Năvodari. Cam obraznic.

 La Hanul Ancuței merită să opriți dacă aveți drum spre Iași sau spre Piatra Neamț. Locul este fantastic.

 

 Două evenimente de excepție atrag atenția în această primăvară: Târgul de Turism de la Brașov și Vinvest, salonul de vinuri al Timișoarei.

  De la Târgul de Turism de la Romexpo am reținut că s-a ieftinit biletul de intrare. Autoritatea Națională de Turism n-a mai avut stand anul acesta. S-o fi pierdut frunza pe undeva…

  Tichetele de vacanță au rămas în stand-by. Ar fi fost prea mult. Nu v-ajunge TVA 9%?

  Forumul de Incoming organizat de Traian Bădulescu ș Raluca Repanovici se ține pe 26 martie la Teatrul Elisabeta din București.

 Turiștii străini au cheltuit în România în 2014, peste 1,1 miliarde de euro. Cei mai mulți dintre ei au venit pentru afaceri

 Compania de Drumuri amână pentru la toamnă reparațiile la Autostrada Soarelui. Cică turismul e “în floare”. Poate în frunză! Au și ăștia un chef de muncă….

 Delta Dunării are alocat un miliard de euro de la UE pentru dezvoltare și conservare în următorii 6 ani. O să pape bine pelicanul.

 Aurelian Marin este noul președinte ANAT. Face parte din eternul val de tineri care se încălzesc pe margine. Între timp a albit și dumnealui. Îi dorim succes!

Layout 2• TVA este 9% în turism.

• S-au introdus și tichetele de vacanță care ne vor face să petrecem și concediul în țară

• Jos poeții!

Alin Burcea: Dracula este cunoscut în toată lumea şi trebuie exploatat. De Eminescu
n-a auzit nimeni.

• Simona Man, noua şefă a turismului: Punctul slab al turismului românesc sunt serviciile

 

• Vești bune pentru iubitorii de legi trăznite: ministerul finanțelor taxează micul dejun de la hoteluri pe post de înnoptare. Argumentul e unul imbatabil. Cică e pe aceeași factură. Ar trebui niște facturi speciale, pentru somn.

• Un proiect ambițios vizează trecerea atribuțiilor guvernamentale referitoare la turism în cârca autorităților locale. Astfel, primăriile ar urma să clasifice hotelurile, printre altele. De exemplu, Hotelul Ramada din Brașov va trebui clasificat de cineva de la Primăria din Săcele. Până la urmă, cine nu se pricepe la turism în țara asta?

• Delta Dunării are aplicație proprie în AppStore și GooglePlay. Partea frumoasă este că poți fi localizat și în lipsa unui semnal GSM, astfel că nu te mai poți pierde pe canale. Navigație plăcută!

• A mai venit un Măr de Aur în România. Acuma la Târgu Jiu. Distincția este acordată de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism.

• Domeniile Ostrov au lansat gama de vinuri Istros. Vinurile nu sunt rele deloc.

• Două sute de mii de euro a costat centrul de informare turistică de la Malu cu Flori, județul Dâmbovița. De la inaugurarea din luna mai și până acum, știți câți vizitatori au trecut pragul? Ați ghicit: niciunul.

Redacţia

 Delicatul domn Burcea era să plesnească atunci când a văzut planurile primarului din Năvodari de modernizare a zonei costiere a orașului. Cel puțin așa susține chiar domnia sa. (Citiți în ediția de print: “Reacție bizară a agențiilor de turism din București. Se opun modernizării plajei din Năvodari”)

 Scurta vară fierbinte se apropie de sfârșit. Nu înainte ca televiziunile să anunțe de Sfântă Mărie că au venit pe litoral 250.000 de suflete. În zadar s-au străduit mai mulți oameni inteligenți să explice că așa ceva nu e posibil, în condi]iile în care nu există decât 80.000 de locuri de cazare, incluzând și hotelurile închise, și nu s-a pus problema să fie 100% grad de ocupare în nici o zi pe litoral.

  În tot acest timp, japonezii au adunat 1,27 de milioane de turiști doar în luna iulie.

 În luna septembrie se va ține un Forum dedicat segmentului incoming, manifestare organizată de devotații Raluca Repanovici și Traian Bădulescu. Revista tour.ist este partener media.

 Românii alocă un buget de 300 de euro de persoană pentru minivacanțele din timpul anului și își cumpără pachetele turistice pe ultima sută de metri.

Redacția

Titlurile ediției de print:

Avignon. Cel mai mare teatru din lume
Cărtărescu: Bucuria de a trăi e mai importantă decât literatura
Veliko Târnovo are 5000 de ani de istorie neîntreruptă
Domeniile Ostrov devin atracție turistică

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020: Tour.ist | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress