focus

bref

În lipsa unor evenimente tragice care ar periclita orice destinație turistică, ne facem noi singuri propriile noastre complicații. Nu avem tiruri de obuze ca la turci, nu avem atentate ca la bulgari, nici ETA sau Hamas, dar avem și noi Intifada noastră. Dăm cu pietre după străini. La propriu. Atacurile cu pietre din două localități ardelene asupra unei caravane de bicicliști și asupra trenului Orient Expres poartă amprenta cretinismului. Iar moartea unei voluntare japoneze de la Otopeni ne trimite și mai jos decât eram ca nivel de siguranță turistică. Străinii sunt buzunăriți în Centrul Vechi, iar soluția agențiilor este să nu mai recomande zona respectivă de teama neplăcerilor. Când rămâi fără acte, nu prea îți mai arde de vizitat. Ne văităm că nu vin srăinii să toace banii pe aici, dar când apar, facem tot posibilul să nu mai vină și a doua oară. Avem o țară frumoasă, de neînțeles.

 

Noul ministru (Helvig îl cheamă), cât o mai fi ministru al dezvoltării regionale, nu a mai ținut un post de secretar de stat la turism, spunând că se va ocupa chiar el de acest domeniu. Asta a supărat-o tare pe Corina Martin, pereședinta ANAT, care ar fi dorit pentru ea acest post. Domnul Mazăre, primarul Constanței a intervenit pesonal în favoarea doamnei mai sus amintite. De la partid ar fi Alin Burcea în grații pentru acest secretariat ministerial.

Oribile sunt călătoriile cu Eurolines în România. Încă de la autogara de pe Buzești te lămurești cu cine ai de-a face. Patronul, în schimb se dă neamț pe la televizor și îți ține lecții de civilizație pe la diverse evenimente. Halal.

Hotelul Vega din Mamaia e singurul hotel de 5 stele adevărat de pe litoral, iar BazArt din Vama Veche e singurul loc original de la mare. Bravo lor. Redacţia

Spania a dat, Spania a luat!

Sezonul acesta, subvența statului spaniol pentru turismul din extrasezon se va opri tot la spanioli, mai exact la Segittur, firma care anul acesta a câștigat exclusivitatea de a vinde programele “ +55”. Astfel, pentru sezonul octombrie 2011 – aprilie 2012 Segittur vinde în România prin Happy Tours, Paravion Tours, Prestige Tours și Travel House pachete subvenționate de statul spaniol la același preț cu cele nesubvenționate. Dacă anul trecut agenția Christian Tour vindea la 389 de euro o săptămână all inclusive la hotel de 4 stele cu toate taxele incluse, acum aceeași săptămână costă 490 de euro și se rezumă doar la demipensiune. Sezonul trecut, oferta a reușit să atragă 7000 de români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *